Työllisyys- ja kasvusopimus luo vakautta ja turvaa ostovoimaa

STTK:n hallitus hyväksyi neuvottelutuloksen työllisyys- ja kasvusopimuksen toisen jakson palkkaratkaisusta.

Palkkojen yleiskorotus on 16 euroa kuukaudessa, kuitenkin vähintään 0.43 prosenttiyksikköä. Myös työttömyysvakuutusmaksun korotuksesta sovittiin.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola on tyytyväinen ratkaisuun.

– Yleiskorotus tulee kaikille. Sopimus turvaa pieni- ja keskituloisten ostovoimaa vaikeana jatkuvassa taloustilanteessa ja edistää palkkatasa-arvoa. Sopimus tuo työmarkkinoille vakautta ja ennustettavuutta sekä tukee talouskasvua ja työllisyyttä.

Työttömyysvakuutusmaksut nousevat ensi vuonna työnantajilla ja palkansaajilla 0,5 prosenttiyksikköä.

– Tämä oli tärkeä päätös. Korkean työttömyyden oloissa turvan rahoituksesta on huolehdittava vastuullisesti ja ennakoivasti.

Palola arvioi, että työllisyys- ja kasvusopimus luo edellytykset hallituksen esittämille yhteiskuntasopimusneuvotteluille.

– Tehtävä on haastava, mutta uudistuksia tarvitaan. STTK:n tavoitteena on tasapainoinen kokonaisuus, ei palkansaajien yksipuolinen kurittaminen.

Korotukset toteutetaan toisen sopimusjakson alusta lukien. Ratkaisu sitoo kaikkia työ- ja virkaehtosopimusosapuolia, jotka ilmoittivat omille keskusjärjestöilleen vuonna 2013 solmineensa työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisen ratkaisun.

Lisätietoja STTK:ssa

Puheenjohtaja Antti Palola, puhelin 040 509 6030

Katso myös

STTK:n internetsivut
Työllisyys- ja kasvusopimuksen 2.kauden palkkaratkaisu pähkinänkuoressa (pdf)