TTT:n puheenjohtaja Heikki Tuominen: Vankiloiden sulkeminen on turmiollista vankeinhoitopolitiikkaa

Valtion säästötoimista johtuen Juuan, Pelson ja Pyhäselän vankilat suljetaan. Vankiloiden sulkemisella tavoitellaan 180 henkilötyövuoden säästöjä, mikä merkitsee rikosseuraamusalan resurssien rajua heikennystä.

Rikosseuraamusalan tavoitteena on katkaista vangin rikoskierre ja valmistella palaamista yhteiskuntaan. Ei pelkästään rangaista ja pitää rikolliset yhteiskunnan ulkopuolella.

TTT:n puheenjohtaja Heikki Tuomisen mielestä säästötoimet tarkoittavat väistämättä suljetuissa selleissä olemisen lisääntymistä.

– Vanha totuus on, että se lisää vangin katkeruutta yhteiskuntaa kohtaan.

Vähenevät resurssit lisäävät myös kansalaisten turvattomuutta, sillä vankilasta vapautuu ihmisiä, joiden mielenterveys- tai huume- ja alkoholiongelmia ei ole hoidettu, ja joilla on taipumus turvautua väkivaltaan.

– Tämä on vastuutonta yhteiskunnan turvattomuuden lisäämistä, ei järkevä säästämisen kohde.

Tuominen vaatii jo tehtyjen päätösten purkamista ja riittäviä resursseja rikosseuraamusalalle, mikä olisi järkevää sekä inhimillisessä että taloudellisessa mielessä.

– Rikosseuraamusalaa on varmasti kuritettu jo tarpeeksi aiemmin toteutetuilla valtion säästötoimilla.

Tekniikan ja Tiedon Toimihenkilöt TTT on Palkansaajajärjestö Pardian toiseksi suurin jäsenjärjestö. Siihen kuuluu 35 jäsenjärjestöä ja sen jäsenmäärä on noin 10 000.

Lisätiedot

TTT:n puheenjohtaja Heikki Tuominen p. 0400 605 390
VaKHe:n puheenjohtaja Ari Lyytikäinen p. 050 574 6062