TTT:n hallitus kokoontui kuudenteen kokoukseensa tänä vuonna

Syksyn ensimmäinen hallituksen kokous järjestettiin to 27.9. – la 29.9. välisenä aikana perinteisiin tyyliin seminaarikokouksena, tällä kerta Tampereella.

Ajankohtaisessa työmarkkina- ja taloustilanteessa todettiin talouden tilan heikentyneen paljon viime kevään odotuksista ja mm. irtisanomisten lisääntyneen myös valtion sektorilla. Uutena hankkeena merkittiin tiedoksi myös, että Tutkimus- ja innovaationeuvoston asettama asiantuntijaryhmä esittää valtion tutkimuslaitosten ja tutkimusrahoituksen kokonaisuudistusta vuodesta 2014 lukien.

Toteutuessaan tämä hanke koskettaa suurta joukkoa TTT:n yhdistyksiä ja jäseniä. Yrityssektorilla suuressa osassa työpaikkoja on käynnissä, käynnistymässä tai juuri lopetettu YT-neuvotteluita henkilöstön irtisanomiseksi. On erittäin ikävää, että luottamusmiesten ja muiden henkilöstön edustajien ei tarvitse ainakaan pelätä, että tekeminen tällä rintamalla loppuisi.

Kokouksessa hyväksyttiin edustajakokoukselle tehtäviä esityksiä. Hallitus käsitteli kokouksessaan myös TTT:n tulevaisuustyöryhmän toimenpide-ehdotuksia. Hallitus hyväksyi kaikki tulevaisuustyöryhmän toimenpide-ehdotukset ja perusti raportissa esitetyt työryhmät.