Palkansaajajärjestö Pardia: Valtorin henkilöstö tarvitsee tukea yhä jatkuvassa epävarmuudessa

Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simola pitää valitettavana, että Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin osa henkilöstöstä joutuu roikkumaan löysässä hirressä helmikuuhun asti. Tänään päättyneen yt-menettelyn aikana työnantaja ei kyennyt ilmoittamaan kattavasti mahdollisten irtisanottavien kohtalosta.

– Henkilöstön kannalta tilanne Valtorissa on jatkunut epävarmana jo liian pitkään.

Alkusyksystä esillä oli koko henkilöstön lomauttaminen, joka sittemmin vaihtui henkilöstön vähentämiseen. Lokakuussa aloitettujen yt-neuvottelujen ilmoitettiin päättyneen tänään, mutta osa mahdollisesti irtisanottavista saa tietää tilanteestaan vasta helmikuussa.

– Edellytän, että Valtorissa otetaan täysimääräisesti käyttöön muutosturvan kaikki elementit ja siten tuetaan henkilöstön selviytymistä vaikeassa tilanteessa.

Valtion organisaatiouudistusten ja toimintojen uudelleenjärjestämisen jälkeen tulevat taloudelliset ja toiminnalliset vaikeudet ovat toistuvia. Valtion it-toimintojen uudelleenjärjestämisen tiedettiin aiheuttavan lisäkustannuksia Valtorissa, joten näihin kustannuksiin olisi pitänyt varautua.

– Olisi jo aika oppia aiemmista virheistä. Valtiolla pitää kyetä paremmin ennakoimaan ja budjetoimaan toimintojen uudelleenjärjestämisestä aiheutuvat kustannukset. Nyt huonoa ennakoimista paikataan toistuvilla yt-menettelyillä ja maksajan roolissa on kerta toisensa jälkeen henkilöstö.

Palkansaajajärjestö Pardian kokonaisjäsenmäärä on 40 000 jäsentä, joista enemmistö työskentelee valtion virastoissa ja laitoksissa sekä merkittävä osa liikelaitoksissa, yrityksissä, yliopistoissa ja Kelassa. Pardia on STTK:n suurimpia jäsenliittoja.

Lisätietoja

Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simola, gsm 040 566 8517
Valtorin pardialainen pääluottamusmies Niina Roth, p. 0295 50 5005