Edustajakokous 2011

TTT:n vuoden 2011 edustajakokous pidettiin 17.11.2011 Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa Helsingissä

TTT:n korkeimpaan päättävään elimeen, edustajakokoukseen osallistui n. 100 aktiivista TTT.n jäsenyhdistysten edustajaa kuulemaan ajankohtaisia työmarkkina-asioita sekä tekemään TTT:n toiminnan kannalta tärkeitä pitkäjännitteisiäkin päätöksiä.

Puheenjohtaja Heikki Tuominen korosti avauspuheessaan, että henkilöstön hyvinvointiin ja työkykyyn panostaminen on aina kannattava investointi ja työpaikkojen nykyisessä toimintaympäristössä tämä on myös ehdottoman välttämätöntä. Hän kantoi myös huolta virastojen määrärahakehyksien riittävyydestä sekä eri yrityksissä käynnissä oleviin tai jo käytyihin irtisanomisiin tai lomautuksiin tähtääviin YT-neuvotteluihin.

Tervehdyspuheiden anti koostui Valtion omistajaohjauksesta vastaavan ministeri Hautalan erityisavustajan Lauri Korkeaojan katsauksesta valtion omistajapolitiikasta. Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Antti Palola puolestaan kertoi ajankohtaiskatsauksessaan meneillään olevista raamisopimus- neuvotteluista, Euroopan laajuisesta taloustilanteesta, ensivuoden talousarvioesitysten vaikutusta eri hallinnonalojen ja yksityissektorin toimintamenojen riittävyyteen sekä Pardia 2015-hankkeen tämän hetken tilanteesta. Ekonomisti Ralf Sund STTK:sta valotti laajemminkin tulevia talousnäkymiä ja esitti pomintoja STTK:n toimihenkilöbarometrin tuloksista.

Edustajakokous sujui ammattimaisin ottein ja vaikeistakin asioista päätettiin yhteisymmärryksessä ilman äänestyksiä.

Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraava toimintavuotta ja valmistua yhdessä rintamassa tuleviin haasteisiin.