Autokatsastajat: Katsastusala ylikapasiteetin alla

Autokatsastajat AK ry:n puheenjohtaja Tuomo Vikstedt on huolissaan työpaikkojen pysyvyydestä katsastusalalla, jossa tuotanto ylittää kysynnän.

Viime vuosien aikana katsastustoimipisteiden määrä on lähes kaksinkertaistunut. Vikstedtin mukaan Suomen noin viidestä miljoonasta moottoriajoneuvosta ei riitä työtä kuin osalle katsastajista

– Katsastusalan jatkuvat muutokset näkyvät jo työntekijöiden jaksamisessa, Vikstedt pahoitteli Autokatsastajat AK ry:n 50-vuotisjuhlakokouksessa Helsingissä 19.3.2016.

Tilaisuudessa puhunut liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner painotti, että liikenneturvallisuus on osa sisäistä turvallisuuttamme, joka vaatii huolenpitoa.

Autokatsastajat AK ry. on Tekniikan ja Tiedon Toimihenkilöt TTT ry:n jäsenjärjestö. Se on suurin katsastus-, kuljettajantutkinto- ja tarkastusalan työntekijäjärjestö. Jäsenistö koostuu katsastajista, katsastusalan toimistotyöntekijöistä ja kuljettajatutkintotehtävissä työskentelevistä henkilöistä. TTT kuuluu Palkansaajajärjestö Pardiaan.

Lisätiedot

AK ry:n puheenjohtaja Tuomo Vikstedt, p. 0400 324 274